fredag 1 mars 2013

Seeeent inlägg

Det är ju sportlov - så jag har lov att vara uppe så här sent. (Kl är 23.25 just nu...) Vissa har undrat när jag kommenterat saker på FB efter kl 22. Men som sagt, det är ok!

Väntar på att Daniel o Olivia ska landa så jag kan åka och plocka upp dem. Jag utgår från att de kom med planet - trots allt. Vet inte riktigt vad man ska tänka när mannen skriver i ett sms, 10 min innan avgång:

"Vi har haft lite strul. Kan inte ringa nu. Vi ses inatt."

Åååååkej?!

Men han har inte hört av sig mer, så jag räknar med att de landar snart. Spännande.

Annars var dagens stora begivenhet Tekniska muséet. Pappan min var alldeles lyrisk över alla aktiviteter som fanns för barnen, tjusigt presenterade med youtube-filmer och annat på hemsidan.

Så kl 1200 var vi där. Jag, killarna, kusinerna O och C och morfar själv såklart. FEM timmar senare gick vi hem. Och då hade vi inte ens klarat av ens hälften av stället, kändes det som.

Vi träffade nästan hela familjen B där också. Så roligt! De hade smart nog bokat upp en filmstudio. Vi fick hänga på dem och barnen fick spela in ett nyhetsprogram. Det programmerades även robotar, styrdes grävskopa, testades kroppens olika förmågor, tittades på experimentsshow, tittades på 4Dbio, osv, osv.

Jag och treåringen hängde mest vid "berget". Det gick knappt att få honom därifrån. Och lyckades jag så...uttryckte han sin stora vilja att gå tillbaka. Högt och ljudligt. Men vi hade rätt trevligt. Han älskade att vara kungen av världen. Det är inte så ofta man får vara det när man är yngst... Inte utan kämpande i alla fall. Gullgroda.

Familjen B har investerat i ett årskort. Smart drag. Ska man komma igenom hela muséet (hur ska man egentligen stava det?? nu har jag bara kopierat web-adressen) behövs det.

Tack morfar för en härlig dag!

Hans självvalda pose när han besegrat "berget" på ca 50 cm...no kiddin'!

Annars är det här en poppis pose...Han ÄR kungen av världen. När han själv får bestämma.
Det blir inte bättre än så här. Styra en riktigt grävskopa.

Väderflickan C

Gäst i TV-programmet: Byggare Bob. "Jag bygger hus, räddar liv och spelar fotboll."

Andra TV-gäster in the making... Kusin O är under masken. Går inte att se. Läskigt.
Fem timmars museum har sin tribut!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Va kul! Jag o Ella hänger med... ja... om ngt år eller så :)

Sara.P sa...

Härligt, härligt. Och söt, väldigt söt på sitt berg. (Han kanske ska komma hit och bestiga vår lekkulle, inte riktigt lika högt, men utomhus!)

Inga mardrömmar? Då ska vi också ta oss dit. Mina ungar älskar sjöhistoriska. (Tips, tips)

Helena sa...

Anna: det är bara att hänga på!

Sara: Inga mardrömmar alls! Inget läskigt alls. Ja, ert lekberg kanske får vara nästa äventyr.