tisdag 27 maj 2008

Hur många mamma-poäng...

...får man (eller blir av med?!) om man låser in sin tvåårige son i bilen med nycklarna i tändningslåset utanför storasysters förskola?

Jo, det hände! Alldeles nu i morse. Tack och lov var han hur lycklig som helst, han fick ju äntligen leka hämningslöst i bilen - med vad som helst! Matilda däremot började nästan gråta direkt, när hon insåg att hon inte kunde vara med sin bror. Stackarn.

118 118 är, trots priset, en vän i nöden. Snabbt kopplade hon mig vidare till en närbelägen låssmed som kom inom 10 minuter. Under denna väntetid stod åtskilliga föräldrar brevid mig och försökte hjälpa till på bästa sätt. Två pappor gick och kollade i sina bilar om de hade än det ena, än det andra för att få upp låset. Men tyvärr hade de inte med sig "vad-det-nu-hette".

Ett, tu, tre kom låssmederna och började dyrka upp dörren. Det var lite mer komplicerat än vad både papporna och de trodde. Så nu vet vi att vår bil inte öppnar sig av att bara pilla ner en krok vid fönstret. Kan vara bra att veta... Har även fått lära mig att tjuvarna sätter en skruvmejsel direkt i låset och trycker till. De bryr sig liksom inte ifall låset går sönder. (Jaha!)

Här kommer mina lärdomar av morgonens händelse:

Lärdom 1: Att låsa in sitt barn "kan hända den bästa" enligt många föräldrars egna erfarenhet har jag nu fått höra.
Lärdom 2: Låssmeder är mycket bra att ha tillgängliga - trevliga är de också!
Lärdom 3: Det är billigare att ringa låssmeden än att panga en ruta, för "självrisken ligger på 1500 spänn", enligt en pappa.
Lärdom 4: Det kostar 700 kr att få hjälp av en låssmed. (Trots allt ett väldigt billigt pris för att återförenas med sin son!)
Lärdom 5: Många är snälla och försöker hjälpa till när det händer knäppa grejer.
Lärdom 6: LÅS INTE IN BARNET I BILEN!

2 kommentarer:

Katrina sa...

Hej!
Nu har jag också hittat till din blogg!
Åh, vilken trevlig, rolig läsning och söta bilder!! Jag kommer definitivt tillbaka på besök ;)

Ha det så gott!
(Jag skall akta mig för att låsa in barnen i bilen - har iofs inget körkort så risken är väl inte så jättestor just nu).

Kram,
Katrina

(Favvis)Maria sa...

haha.. inte för att det är kul att råka låsa in barnet i bilen, men det låter ju lite roligt när man läser det såhär i efterhand.. Tur det gick bra iaf=)