onsdag 23 januari 2013

Underskatta aldrig ett barn!

Det finns så mycket som sägs som om hur man ska vara som förälder. Läste idag senast i Aftonbladet att det inte GÅR att göra rätt. Hur man än försöker. Till syvende och sist är det ändå DITT barn och DU som måste fixa det här. Så bra som ni kan.

Och vet ni, det går!

Jag var färdig att lämna ett av barnen till mormor tio minuter efter att jag hämtat denne. Jag kokade redan. Men jag höll mig. Istället åkte jag hem och ringde henne. Hon har nämligen en del kloka åsikter om sånt här. Vi kom fram till att det som behövdes var....*trumvirvel*...ett ordentligt snack. Utan krusiduller. Vänligt, men bestämt berätta att och varför.

Sagt och gjort.

Efter att jag lagt på telefonen hade vi ett snack.

Och nu vet jag, ännu en gång, att det funkar att ha ett snack med barn i alla åldrar. På barnets nivå såklart. Men det fungerar!!! Man ska aldrig, aldrig, aldrig underskatta ett barns förmåga till att förstå, ta till sig och vilja att göra om.

Naturligtvis måste jag nu påminna och återknyta till samtalet. (Har redan fått göra det ett antal ggr.) Men snacket gick fram. Och vi är på samma lag. Igen. (Tack och lov.)


(För övrigt har jag typ antagit en utmaning att blogga varje dag i hundra dagar. Men jag vågar inte riktigt skriva det officiellt. Men jag börjar idag, med de andra, så får vi se...;) Det är som sagt svårt att få till bloggtid när jag ska sova kl 22, och jag alltid bloggat på kvällarna förr... Nya tider, nya vanor? Vi får se.)


2 kommentarer:

Unknown sa...

JA, vad roligt med dagliga uppdateringar :) Men jag måste säga att jag beundrar dig om du klarar det, fyra barn, hushåll, jobb? och läggdags kl 22...

OCH mammor är ovärderliga att ha! Bra råd och tips från erfaren flerbarnsmor är vad jag uppskattar när påfrestningarna blir övermäktiga! Sen kan min mamma inte låta bli att dra lite på mungiporna och tänka "där fick hon" när minstingen sätter igång... Han är tydligen mycket lik sin mamma, har min annars så ödmjuka mamma medgivit ;)

Lycka till med bloggandet och diskusionerna med ditt barn!

Mimmi sa...

Hmmm. Blogga varje dag i 100 dagar. Spännande vad. Själv tycker jag att det är lättare att komma på ämnen att blogga om sedan jag valde att fokusera på ett ämne varje vecka. Det blir nästan om meditation - ett sätt att hålla fokus på viktiga saker.